24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
17.5.
17.5.
17.5.
17.5.
17.5.
17.5.
17.5.
17.5.
17.5.
17.5.
17.5.
17.5.
17.5.
17.5.
17.5.
17.5.

Ktorý favorit na postup sa posilnil najviac?

Najlepší strelec, dvojnásobný majster a zahraničné talenty. Ktorý favorit na postup posilnil najviac?

Favoriti na postup z Fortuna ligy sú v tejto sezóne jasní. MFK Dukla Banská Bystrica, MFK Skalica, FK Železiarne Podbrezová a FC Košice svoje ambície potvrdzujú aj počas prestupového obdobia, v rámci ktorého priviezli do svojich kádrov viacero výrazných mien. Ktorý tím svojou letnou prestupovou aktivitou získal podľa vás výhodu v boji o postup? 

MFK Dukla Banská Bystrica


Marián Pišoja – MŠK Púchov – Z Dukly pred sezónou odišli viacerí skúsení futbalisti, ktorí sa rozhodli nepokračovať v profesionálnom futbale. Jedným z nich bol pilier defenzívy Ján Nosko, ktorého by mohol nahradiť mládežnícky representant, odchovanec AS Trenčín, ktorý v minulej sezóne obliekol dres MŠK Púchov. Slovensko reprezentoval vo všetkých mládežníckych kategóriách.

Martin Slaninka – ŠKF Sereď – Na post ľavého obrancu získal jeden z favoritov na postup ďalšieho šikovného futbalistu. Dvadsaťpäťročný žilinský odchovanec pôsobil aj v Česku a naposledy v ŠKF Sereď.

Lukáš Kojnok – Ružomberok – Opačnú stranu obrany by mal obhospodarovať Lukáš Kojnok, 24-ročný hráč, ktorý pôsobil v Senici a Ružomberku, odkiaľ aj do Dukly prichádza. Na svojom konte má viac ako 50 zápasov za MFK Ružomberok, či už v najvyššej súťaži alebo v drese niekdajšieho B tímu.

Sven Jurčišin – Poprad – Na minuloročnom pôsobení FK Poprad v druhej lige bolo sympatické, že dal príležitosť viacerým mladým talentovaným hráčom, ktorí sa ukázali v dobrom svelte. Jedným z nich je Sven Jurčišin, 19-ročný hráč, ktorý by v Dukle mal plniť rolu pravého stredopoliara. V nabitom kádri Dukly zrejme nebude mať takú minutáž, ako v Poprade, jeho angažovanie je zrejme krokom smerom k budúcnosti.

David Depetris – Savoia – Argentínskeho rodáka so slovenským pasom netreba opäť predstavovať. Dvakrát po sebe bol najlepším strelcom ligy, ešte v drese AS Trenčín, obliekal dres Spartaka Trnava aj slovenskej reprezentácie. Naposledy pôsobil v štvrtoligovom talianskom tíme Savoia. V 33 rokoch určite druhej lige má čo ponúknuť.

Jakub Šulc – MFK Skalica – Dvadsaťosemročný stredný útočník je na druholigových ihriskách známou postavou, obliekal dresy Interu, Podbrezovej či naposledy Skalice. Bystričania mu dali šancu a v úvode sezóny bol produktívny. S Depetrisom patria k najpotentnejším útočným dvojiciam v lige.

MFK Skalica


Denis Groger - Sigma Olomouc – Dvadsaťdvaročný gólman s výbornými brankárskymi parametrami (192 cm) prišiel do Skalice vytvoriť silnú dvojičku s brankárom Junasom. Doterajšie zápasové skúsenosti zbieral najmä v tretej najvyššej českej súťaži.

Martin Černek - TJ Radimov – Návrat odchovanca MFK Skalica. Ešte pred rokom patril tento obranca k oporám TJ Radimov, no po zimnej príprave a úspešných štartoch na druholigovom "bojisku" ukázal, že jeho miesto je určite zaslúžené, a tak prichádza na trvalý prestup.

Ondřej Rudzan - Mladá Boleslav – Po odchode Michala Ranka, jednej z najvýraznejších postáv minulej sezóny, sa MFK Skalica musela poobzerať po náhrade do stredu obrany. A prvé kola ukazujú, že Ondřej Rudzan by mal byť schopný prebrať líderstvo v strede obrany. Odchovanec Mladej Boleslavi pôsobil v minulej sezóne v B tíme svojho materského klubu, v tretej najvyššej súťaži.

Jakub Kousal - České Budějovice - Ďalším českým legionárom vo farbách MFK Skalica je, stále ešte len 18-ročný, Jakub Kousal . Mladý záložínk prišiel z SK Dynama Česke Budejovice, kde dostal príležitosť v B tíme.

Martin Petr – Viktoria Plzeň – Skaličania sa v tejto sezóne vydali českou cestou , a tak aj ďalšia posila je spoza rieky Moravy. Dvadsaťdvaročný stredopoliar je odchovancom Viktorie Plzeň, doterajšiu kariéru strávil v nižších súťažiach.

Tomáš Hambálek - FC Nitra – Dvadsaťročný stredopoliar prišiel do Skalice z Nitry, ktorej jej aj odchovancom. Ofenzívny futbalista krátko pôsobil aj v Spartaku Trnava, kde v rámci striedavých štartov nastupoval v drese Petržalky.

Tomáš Brigant - Partizán Bardejov – Azda najznámejším menom v rámci skalických príchodov je 26-ročný Tomáš Brigant. Tomáš toho za svoju kariéru stihol pochodiť dosť, veď od svojho štartu medzi seniormi v Dubnici, stihol obliecť dresy Trenčína, Brna, Myjavy, Senice, Trnavy a naposledy Bardejova. V Skalici by mal ponúknuť skúsenosti, ale aj ofenzívnu produktivitu.

Patrik Voleský – Sigma Olomouc – Dvadsaťtriročný, dobre stavaný stredný útočník, prišiel gólmi podporiť ofenzívneho lídra Skalice, Daniela Šebestu. Vo svojej doterajšej kariére odohral takmer šesťdesiat zápasov v rámci tretej najvyššej súťaže v Česku.

FK Železiarne Podbrezová


Matej Oravec – Philadelphia Union – V slovenskej lige prerazil už ako tínedžer, keď obliekal dres Trnavy, nasledovali štácie v Podbrezovej a Dunajskej Strede, odkiaľ smeroval za americkým snom do Philadelphie. Do Podbrezovej sa vracia na hosťovanie, aby nabral zápasovú prax a pomohol Železiarom do ligy.

Martin Talakov (Severné Macedónsko) - Akademija Pandev – Len 18-ročný ofenzívny záložník je posilou zo severomacedónskej akadémie Gorana Pandeva a je považovaný za výrazný talent svojej krajiny. Aktuálne je súčasťou reprezentácie do 19 rokov.

David Natchkebia (Gruzínsko) – voľný hráč – Prísľubom do budúcna by mal byť aj Gruzínec, narodený v roku 2000. Stredný útočník podpísal so Železiarmi dvojročnú zmluvu.

Adekunle Issa (Nigéria) – Trebišov - 23-ročný Nigérijčan Issa podpísal zmluvu do konca sezóny 2022/23. Na Slovensku pôsobí od roku 2017, kedy prišiel z GBS Academy do AS Trenčín. Následne hosťoval postupne v 1. FC Tatran Prešov, Inter Bratislava a predošlú sezónu strávil v Slavoji Trebišov, kde vytvoril produktívne duo s krajanom Wisdomom Kanuom. Issa nastrieľal deväť gólov a evidentne si vyslúžil posun vyššie.

Ivan Tymoschenko (Rusko) - Chernomorets Novorossijsk - 2-ročný hrotový útočník Tymoschenko podpísal ročný kontrakt do konca sezóny 2021/22 s dvojročnou opciou. Doposiaľ hrával iba za kluby z rodnej krajiny. Medzi seniormi obliekal dresy tímov UOR Stavropol, EA Stavropol, Veles Moskva a naposledy Chernomorets Novorossijsk. V roku 2020 sa tešil zo zisku titulu v tretej ruskej lige.

FC Košice


Igor Šemrinec - AS Trenčín – Dvojnásobnému majstrovi Slovenska z dresu AS Trenčín nemusíme robiť rozsiahle predstavovanie. Igor Šemrinec je jednou z najvýraznejších postáv domácej súťaže za uplynulé desaťročie. Do Košíc prichádza za novou výzvou a tou je jednoznačne postup.

Frederik Valach - FC Petržalka – Niekdajší mládežnícky reprezentant má na svojom konte viac ako 50 zápasov v II.lige. Kariéru mu pribrzdilo zranenie hlavy, po pôsobení v Petržalke a Šamoríne sa posunul do ambiciózneho klubu, ktorý by ho mal vystreliť do Fortuna ligy.

Dairín González (Kolumbia) - AD Union Magdalena – Skúsený, 31-ročný Kolumbijčan so 193 centimetrami, pôsobil celú svoju kariéru doma v Kolumbii, pričom si len na pol roka odskočil do Bolívie. Na sklonku kariéry kývol na európsku výzvu. V Košiciach okamžite prenikol do základnej zostavy.

Dávid Gallovič - FK Senica – Dvadsaťpäťročný Popradčan odohral vo svojej kariére viac ako stovku prvo- a druholigových zápasov v dresoch Popradu a Senice. Práve zo Senice sa pred sezónou presunul do Košic, kde okamžite po príchode zapadol do základnej zostavy.

Pedro Martínez (Španielsko)– Zlín – Zaujímavým zjavom je stredopoliar zo Španielska, Pedro Martínez. Jediný zástupca Španielska v našej súťaži Odchovanec Villarealu si doma obliekol aj dres Logroňés. Cez Michalovce a český Zlín sa v 25 rokoch dostal do Košíc.

Dávid Guba – Senica – Prešovský odchovanec má množstvo skúseností z pôsobenia v Žiline, Trenčíne, poľskej Termalice a českej Karvinej. Tridsaťročný Humenčan má na konte naprieč pôsobiskami viac ako 260 ligových štartov.

José Cortés (Kolumbia) – voľný hráč – Dvadsaťšesťročný Kolumbijčan, hrajúci na pravom krídle, vo svojej kariére pôsobil doma v Kolumbii, v Bolívii a v maďarskom Diosgyori, kde mu na začiatku roka skončila zmluva, tak si ho stiahli Košice. Rýchlonohý futbalista už hráva v základnej zostave a prispel k štyrom doterajším bodom svojho tímu.

Marcus Molvadgaard (Dánsko) – voľný hráč – Dvadsaťdvaročný statný útočník je odchovanec dánskeho Randers a vo svojej domovine hral aj v klube Hvidovre. Do kategórie U18 dokonca reprezentoval svoju krajinu. Do Košíc prišiel po vypršaní zmluvy ako voľný hráč.


Aktuálne články

Trebišovské jarné zbieranie bodov nemá obdobu
Ocenenie víťazov, napätie do posledného kola
O baráži sa bude rozhodovať na exilových štadiónoch
Utešená návšteva na domácom zápase Petržalky
Zápas jari - zápas pravdy
Kapitán Pohronia Peter Mazan má na konte už 13 gólov
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 30 64:28 67
2. 30 64:29 64
3. 30 53:21 63
4. 30 43:32 50
5. 30 48:38 47
6. 30 54:49 47
7. 30 42:39 45
8. 30 53:48 42
9. 30 57:62 40
10. 30 44:50 39
11. 30 46:55 36
12. 29 47:56 35
13. 30 31:50 33
14. 29 34:49 25
15. 30 27:68 20
16. 30 22:55 13